Hledá se smysl pro humor …

Český národ je pověstný svým smyslem pro humor. Ten je velmi svébytný a pomohl nám přežít nejedno nelehké období. V poslední době však narážím na čím dál více alarmujících náznaků toho, že se smysl pro humor  možná kamsi vytrácí. Posuďte sami.

 

Důkaz první: www.femistky.com

Prastarý recesistický portál parodující ad absurdum pózy militantních feministek. Pardón studentek genderových studií.  Původní články byly velmi zábavné, poslední dobou trošku křečovité. Ale to nevadí. Každopádně si přečtěte jakoukoliv debatu u článku. Třeba http://www.feministky.com/manzel-mi-krade-vzduch-abych-umrela. Také máte pocit, že drtivá většina diskutujících nedokáže rozlišit mezi parodií a vážně míněnou informací? Nebo je i celá diskuse fake?

 

Důkaz druhý: www.strach.cz

Dobrá, u feministek to ještě vezmeme. Prostě se parodii nepodařilo překonat originál. Ale co tato diskuse: http://strach.cz/drabek-mlade-nedesi-pracovat-po-smrti/ ?! Opravdu někdo nedokáže rozpoznat o co se jedná? Cože?!

 

Důkaz třetí: www.zitbrno.cz

Ve světle tohoto už se nesmíme divit, že kolem www.zitbrno.cz vznikla velmi podařená mystifikace. Kdy v jednu chvíli nikdo nevěděl, co je vlastně oficiální informace a co je hacknutý web.  Nejen čtenáři, ale zejména i sám magistrát a mediafax skočili na špek. Ostatně on ten originální koncept od magistrátu je recesi velmi blízko, takže se jen těžko divit.

A vrcholem je ….

Jako správný středočech jsem si to nejlepší nechal na konec. Facebook pana hejtmana Davida Ratha rozhodil i mne: http://www.facebook.com/rath.david.

image

Rozhořčená reakce na recesistický článek. Mimochodem nikoliv první. O kus dál se pan Hejtman pobuřuje nad útokem hnutí Anonymous, o kterém informoval taktéž Infobaden.cz. A k tomu ta diskuse! Dobrá, že to nepozná pan Rath bych tak nějak snesl. Kdyby chybějící smysl pro humor byla jeho nejhorší vlastnost, tak zapálím v Hostivickém kostele svíčku. Ale jak to, že ani normální lidé nechytnou o co jde? A nebo na FB prostě normální lidé nejsou? Jak to, že je nenapadne si ověřit, zda je profil opravdu Rathův? Takže se rozhořčují nad pobouřením fiktivního Ratha nad fiktivním Drábkem.

Lidé – proboha, neberte to tak vážně. Smáli jsme se (údajně) za druhé světové. Smějme se i teď.

Komentáře