Super sleva!

imageOdnepaměti vede obchodník se zákazníkem hru s nepsanými, leč jasně danými pravily.  Obchodník se snaží vydělat a zákazník levně nakoupit. Hra má spoustu rituálních tanečků, které nakonec vedou k oboustranné spokojenosti. Jeden vydělal, druhý nakoupil a oba se i trochu pobavili. Kdo někdy smlouval na tržišti ví o čem mluvím. Tu hru akceptuji, pokud ji obchodník hraje fér a dodržuje ona nepsaná pravidla. Ale občas člověk prostě narazí na takovou zhůvěřilost, že se nestačí divit.

Minulý víkend jsem se vypravil do centra našeho města, že doladím nějaké dárky na vánoce. Cestou kolem obchodu Alpine PRO mne zaujal velký nápis inzerující vánoční slevy. I vzpomněl jsem si, že jsem tam před týdnem viděl pěknou sportovní mikinu za 599,- Kč a uvažoval jsem o koupi. Prostě krásná ukázka remarketingu reálné životě. I vrazil jsem dovnitř a koukám, koukám mikina je skutečně zlevněná o 20%. No to je pěkné. Přijdu blíž a ona je zlevněná o dvacet procent na 699,-. “Halt je to nějaká  vyšší matematika,” pomyslím si a začnu studovat cenovku pozorněji.

Výsledek mne opravdu pobavil. Původní cena je narychlo přelepená cenovkou 875,-. Tato nová cena je významně škrtnuta a pod ní je vítězně napsána cena po slevě. Vše uděláno tak špatně, že původních 599,- je s trochou snahy čitelných. Letmý pohled okolo mne přesvědčil, že to nebude náhoda. Podobné přelepky svítily i jinde.

Ani jsem neměl chuť se na to kousavě zeptat prodavačky, kdepak je učili tak pěkně počítat slevy. Pouze jsem si obchod zapsal na soukromý black list a beze slova odešel. Takto se prostě ta hra nehraje.

Komentáře

  1. No a dokud kazdy odejde jako ty, tak to budou obchodnici delat dal a tento podvod aplikovat na ostatnich. V takovych pripadech je potreba se obratit na ceskou obchodni inspekci a poslat jim tam kontrolu. Protoze az se nekde rozkrikne, ze to COI resi a obchodnici za to dostavaji pokuty jako prase, tak s temi podvody proste prestatanou. Protoze tohle podvod bezesporu je.

    OdpovědětVymazat
  2. Obávám se, že má nechuť ke státním regulačním úřadům převyšuje nechuť k danému obchodu.

    OdpovědětVymazat
  3. COI neřeší obchodní politiku prodejen. Je to jen morálni podvod, ne zákonný, co provedli s těmi slevami, takže jen mediální kampaň, ale žádná stížnost.
    A to přesně autor udělal.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat